Pages

Subscribe:

4 Mayıs 2013 Cumartesi

Bardak Böreği Tarifi

Bardak Böreği
MALZEMELER
125 gr eritilmiş margarin
1 adet yumurta
1,5 su  bardağı süt
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç harcı için; 
3-4 adet haşlanmış patates
3-4 dal taze soğan
1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
7-8  dal ince kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı fesleğen
Toz kırmızıbiber
Tuz
Üzeri için;
1 adet yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
Haşhaş tohumu ya da susam
YAPILIŞI
Derin bir kaseye eritilmiş ve ılınmış margarini alın. İçine yumurta, süt, karbonat, tuz ve unu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bez ile kapatarak 20-25 dakika kadar dinlendirin. Bu arada iç harcını hazırlayın. İç harcı için patatesi yıkayıp, soyun ve rendeleyin. İnce kıyılmış taze soğan, beyaz peynir, maydanoz, fesleğen, toz kırmızıbiber ve tuzu ilave edip, karıştırın. Dinlenmiş hamuru 2 eşit parçaya ayırın. Bir adet parçayı tepsi büyüklüğünde yarım cm kalınlığında açın. Üzerine patatesli iç harcı yayın. Diğer bezeyi de açıp harcın üzerine yayın. Geniş bir su bardağının ağzıyla yuvarlaklar kesin. Kesilen parçaları yağlanmış fırın tepsisine koyun. Üzerine yumurta sarısı ve sıvıyağı çırpıp, sürün. Haşhaş tohumu ya da susam serperek önceden ısıtılmış 185 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız