Pages

Subscribe:

23 Ağustos 2012 Perşembe

Güveçte Etli Türlü Tarifi



Güveçte Etli Türlü
MALZEMELER
300 gr kusbasi koyun eti
2 orta boy sogan
2 orta boy patlican
2 orta boy kabak
Iki avuç taze fasulye
Bir avuç taze bamya
4 adet yesilbiber
1/2 bardak sivi yag
3 orta boy domates
2 yemek kasigi margarin veya tereyagi
YAPILIŞI
Kusbasi dogranmis etleri, kiyilmis sogan ve 2 kasik yagla atese koyun. Arada karistirarak kisik ateste suyunu çekene dek pisirin. Patlicanlari alacali soyun, bir parmak uzunlugunda kesin ve üzerine biraz tuz serperek bekletin. Sonra da yikayip kurulayin ve kizgin yaga atarak açik pembe kizartin. Kabaklarin kabuklarini kaziyip yikayin, yarim parmak uzunlugunda dograyin. Fasulyeleri tuzlu sicak suya atarak 10 dk bugulayin. Bamyalari yikayin ve tepelerini koni biçiminde kesip ayiklayin. 8-10 kisilik bir güvece et ve sebzeleri karisik olarak yerlestirin. Üzerine patlicanlari, dogranmis domates ve biberleri koyun. Yeterince tuz, 1.5 bardak su katip üzeri kapali olarak kisik ateste hafif pistikten sonra birazda firinda pisirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız