Pages

Subscribe:

17 Ağustos 2012 Cuma

Kiev Usulü Tavuk Tarifi


MALZEMELER
8 adet tavuk gögsü ( derisi ve kemikleri çikarilip hafifçe yassiltilmis)
1/ 2 bardak tereyagi
1 yemek kasigi kiyilmis maydanoz
1 adet dövülmüs karanfil
1 yemek kasigi kiyilmis sarmisak
Biraz tuz ve karabiber
1/ 2 bardak un
2 yumurta ( çirpilmis)
YAPILIŞI
Tavuk gögüslerini yagli kagit arasinda döverek inceltin. Tereyagini bir kasede karistirarak
yumusatin. Kiyilmis maydanoz, karanfil, sarmisak, tuz ve karabiber katin ve sekiz esit kisma
bölün. Tavuk gögüslerinin içine resimde görüldügü gibi bu içten koyup rulo biçiminde sarin;
buzdolabinda bekletin. Tavuk sarmalarini önce una sonra yumurtaya sonra da galeta ununa
bulayin. Varsa, derin kizartma kabinin süzgecine yerlestirip kizgin yaga sokarak ya da kizartma
tavasinda kizartin. Kizartilan tavuklari kagit üzerine çikartin. Servis zamanina kadar sicak firinda
bekletin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız