Pages

Subscribe:

17 Ağustos 2012 Cuma

Patatesli Tavuk Tarifi


MALZEMELER
1 orta boy tavuk
4 orta boy patates
4 orta boy havuç
biraz kasar peyniri rendesi
1 küçük kutu bezelye
1 adet yumurta
2 adet defne yapragi
tuz
YAPILIŞI
Tavugu haslayiniz, kemiksiz olarak küçük parçalara ayiriniz. Patatesle havucu da haslayip
onlari da küçük parçalara kesiniz. Sonra bir kapta tavuk etlerini, sebzeleri, tuzu ve karabiberi
koyup karistiriniz. 2 su bardagi tavuk suyuna 2 çorba kasigi unu biraz sulandirip katiniz ve bir
tasim kaynatip boza kivamina getiriniz. Atesten aldiktan sonra biraz sogutup, 1 yumurta kirip sosa
karistiriniz. Bu sosu tavuk ve sebzelerin üstün dökünüz. Hepsini karistirip en üste de kasar peyniri
rendeleyip firina koyunuz. Firinda üzerini kizartip servis yapiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız