Pages

Subscribe:

23 Ağustos 2012 Perşembe

Patlıcan Graten Tarifi

Patlıcan Graten
MALZEMELER
1 kg patlican
1 bardak ayçiçek yagi
Içi: 150 gr kiyma
2 orta boy sogan
1 orta boy domates
Tuz-karabiber
1 yemek kasigi tereyagi
Beyaz sos:
1 tepeleme yemek kasigi margarin
2 tepeleme yemek kasigi un
1 bardak süt- biraz tuz
YAPILIŞI
Patlicanlari alacali soyup yarim parmak inceliginde dilimleyin. Üzerine tuz serperek yarim saat bekletin. Yikadiktan sonra peçeteyle suyunu alin. Yagda kizartip süzgece çikartin. Ince dogradiginiz sogani 1 kasik yagla börttürün; kiymayi sonra da domatesi katip karistirarak pisirin. Tuz ve karabiber katin. Bir firin kabina önce patlicanlari siralayin, üzerine kiymali içi yayin; bir bardak su veya et suyu katip suyunu çekene dek pisirin. Hazirladiginiz beyaz sosu üzerine yayip kasarpeyniri serpin. Firinda 15 dk kizartin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız