Pages

Subscribe:

15 Ağustos 2012 Çarşamba

Safranlı Pilav Tarifi


MALZEMELER
1,5 bardak amerikan pirinci
2 çorba kasigi safran
2 çorba kasigi kus üzümü
1 çay bardagi haslanmis barbunya fasulyesi
1/2 demet dereotu
2 yemek kasigi soya yagi
YAPILIŞI
Bir tencereye 2 kasik soya yagini koyup pirinci ekleyin. Pirinçler tane tane
oluncaya kadar kavurun. Safran, kus üzümü, tuz ve barbunya fasulyesini
ekleyin. Biraz kavrulduktan sonra 3 su bardagi suyu ekleyip kaynamaya
birakin. Pilav suyunu çekince 20 dakika demlenmeye birakin. Servis
tabagina alip üzerine karabiber serpistirerek servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız