Pages

Subscribe:

17 Ağustos 2012 Cuma

Sebzeli Piliç But Tarifi


MALZEMELER
6 adet piliç budu
1 küçük sogan
3 küçük boy havuç
3 küçük boy patates ( haslanmis)
250 gr mantar, bezelye
Tuz-karabiber
Üstü için:
1 tatli kasigi domates salçasi
1 çay kasigi toz seker
1 tatli kasigi limon suyu
YAPILIŞI
Piliç budlarini ayiklanmis ve ortadan bölünmüs sogan ve havuçlarla birlikte çelik
tencereye koyup, 2 bardak su, tuz ve karabiber katarak kisik ateste 15 dakika haslayin.
Bir firin kabinin içine önce yuvarlak dogranmis patatesleri yerlestirin. Üzerine butlari siralayin.
Aralarina haslanmis ve dogranmis havuç, bezelye ve mantarlari koyun. Salça, seker,
limon suyu, biraz tuz ve karabiberi, 1 bardak piliç suyuyla karistirip yemegin üzerine gezdirin.
Servisten önce, 200 derece isitilmis elektrikli firinda, 20 dk hafif pembe renkte kizartin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız