Pages

Subscribe:

15 Ağustos 2012 Çarşamba

Şehriyeli Pilav Tarifi


MALZEMELER
1 kahve fincani arpa sehriyesi
4 çorba kasigi tereyag
3 su bardagi su
2 bardak pirinç
tuz
YAPILIŞI
Pirinçleri ayiklayin, bir tencereye piriçlerin üzerini örtecek miktarda, sicak
ancak kaynar olmayan su koyun. 20 dakika kadar bekletin. Nisastasi
kaybolana kadar yikayip, süzün. Bir tencereye tereyagini koyarak hafifçe
kizdirin. 3 bardak suyla, tuz ilave edip, kaynamaya birakin. Diger taraftan
arpa sehriyesini yagda pembelesene kadar çevirin. Kevgirle yagdan alip,
içinde bol kaynar su olan bir tencereye koyun, yarim saat kadar haslayin.
Pilav suyu iyice kaynayinca pirinçlerle sehriyeyi birlikte tencereye atin. Bir
iki defa karistirip tencerenin kapagini kapatin. Pirinçler suyunu çekinceye
kadar önce kuvvetli, sonra orta isidaki ateste pismeye birakin. Tencereyi
atesten almadan önce pilavi bir defa karistirip servis tabagina koyun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız