Pages

Subscribe:

17 Ağustos 2012 Cuma

Susamlı Tavuk Tarifi


MALZEMELER
4 derisi ayiklanmis tavuk gögüs fileto (750 gr.)
Terbiye sos için: 4 taze sogan
5 dis sarmisak
2 çorba kasigi susam
1 1/2 çorba kasigi seker
4 çorba kasigi soya sosu (60 ml.)
1/2 su bardagi haslanmis barbunya fasulye (100 gr.)
3 çay kasigi biber salçasi (15 gr.) 2 çorba kasigi zeytinyagi (30 ml.)
1 çorba kasigi sirke
3 çay kasigi domates salçasi
Dilege göre 3 çay kasigi susam yagi
YAPILIŞI
Kuru barbunya fasulyeyi sicak suda 2 saat islattiktan sonra tuzlu suda haslayin ve süzün.
Tavuk gögüslerini bir naylonun arasina koyup, döverek inceltin. Haslanmis kuru barbunya,
biber salçasi, zeytinyagi, taze sogan, sarmisak, susam, seker, soya sosu, tuz, karabiber,
sirke ve domates salçasini robotun ana haznesinde karistirin. Inceltilmis tavuk gögüslerinin
her iki yüzünü de hazirladiginiz terbiye karisimiyla kaplayin ve üstleri kapali olarak 1 saat bekletin. Dinlendirilmis tavuk gögüslerini kokusuz izgarada her yüzünü en az 5`er dk. olmak üzere pisirin
ve yesilliklerle servis yapin. Üzerlerine bir tutam daha susam serpin.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız