Pages

Subscribe:

16 Ağustos 2012 Perşembe

Terbiyeli Süt Kuzu Kapama Tarifi

MALZEMELER
6 parça Kuzu Kapama
100 gr.  tereyagi
2 orta boy kuru sogan
2 çay kasigi  sarmisak sos
1 çorba kasigi Un
5 su bardagi ilik su
2 orta boy patates
1 orta boy kök kereviz
3 havuç 1 demet pazi
1 demet taze sogan
1 marul veya kivircik salata 1 demet dereotu
1 demet maydanoz
1 çorba kasigi tuz
1 çorba kasigi toz seker (kerevizleri basmak için)
Terbiye için 
1 çorba kasigi  Un
1/2 limonun suyu
YAPILIŞI
Kuru sogani soyup kusbasi dograyin. Tereyaginda soganlari kavurun. Kapama parçalarini
ekleyip etler kendi suyunu birakincaya kadar orta ateste 5 dk. pisirin. Bir çorba kasigi unu
etlerin üzerine serpin. Sarmisak sosunu ve ilik suyu yavas yavas tencereye ekleyin. Kapagi
kapali olarak orta ateste bir buçuk saat pisirin. Etler yumusamaya baslayinca tozsekeri
ve tuzu koyun. Iyice pistiginde havuçlari, dörde bölünmüs marul yapraklarini, dogranmis taze
sogani, ve pazi yapraklarini ekleyin. 5 dk. daha pistikten sonra parmak seklinde dogradiginiz
patatesleri, elma gibi soyulmus ve dogranmis enginar kökünü de katip 15 dk. daha pisirin..
Atesten indireceginiz zaman maydanoz ve dereotunu üstüne serpin. Terbiye malzemesini iyice
karistirin. Kaynamakta olan kuzu kapamanin suyundan bir kepçe ekleyip tekrar karistirin ve
terbiyeyi yemegin içine katarak bir tasim kaynatin. Atesten alin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız