Pages

Subscribe:

28 Ağustos 2012 Salı

Yoğurtlu Arpa Şehriye Çorbası Tarifi

Yoğurtlu Şehriye Çorbası
MALZEMELER
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 2-3 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 litre et suyu ya da tavuk suyu
  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 2 tatlı kaşığı tereyağı
YAPILIŞI
Bir tencereye un, yoğurt ve yumurta sarısını koyup iyice çırpın. Ilık haldeki et ya da tavuk suyunu ilave ederek karıştırın, et ya da tavuk suyunuz yoksa,  bulyon da kulanabilirsiniz. Yoğurtlu karışımı orta ısılı ateşte sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin, çorba kaynamaya başlayınca arpa şehriyeyi tencereye aktarın.Tuz ve karabiberini katıp şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerine kızdırılmış tereyağını gezdirin. İnce kıyılmış dereotuyla süsleyerek ılık ya da soğuk servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız