Pages

Subscribe:

15 Ağustos 2012 Çarşamba

Yufkalı Pilav Tarifi


MALZEMELER
4 su bardagi pirinç
250 gr margarin
1 adet yufka
karabiber
tuz
YAPILIŞI
Tencerenin içini bir miktar margarinle iyice yaglayin, sonra yufkayi serin.
Diger yanda pirinci ilik suda 60 dakika dinlendirin. Sonra iyice yikayip,
suyunu süzdükten sonra tenceredeki yufkanin içine koyun. Margarini eritip
pirincin üzerine dökün ve yufkayi pirinçlerin üzerini kapatacak biçimde
katlayin. Tencereyi orta hararetli firina koyup yanm saat pisirin. Yufkanin
üstü pembelestiginde firindan çikarin. Ters çevrip, servis tabagina alin ve
servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız