Pages

Subscribe:

15 Ağustos 2012 Çarşamba

Zengin Pilavı Tarifi


MALZEMELER  
1 çorba kasigi rendelenmis parmezan peyniri veya eski kasar
1 su bardagindan biraz fazla pirinç
2 çorba kasigi zeytinyagi
100 gr gravyer peyniri
1 adet dolmalik biber
50 gr taze fasulye
150 gr dana kiyma
60 gr mortadella
2 adet domates
2 adet patates
galeta unu
1 yumurta
sarimsak, maydanoz, karabiber, tuz
YAPILIŞI
Tuzlu suda pirinci haslayip süzdükten sonra sudan geçirip zeytinyagi ilave
edin. Patatesleri yarim saat kadar haslayin, ilindiktan sonra soyun,
dograyip süzgeçten geçirip püre elde edin. Biberi ayiklayin ve seritler
halinde dograyin. Fasulyeleri yirmi dakika kadar hasladiktan sonra minik
minik dograyin. Domatesleri dilimleyip, gravyer peynirini zar seklinde
dogayin. Dana kiymayi, yumurtayi, kiyilmis mortadellayi, kiyilmis sarimsaklari
ve maydanozu, parmezan peyniri ya da eski kasar rendesini, tuz ve
karabiberi patates püresine katin. Bu karisimdan minik köfteler yapin.
Galeta ununa buladiktan sonra kizgin zeytinyaginda kizartin. Tüm malzemeleri
pirince katip karistirin. Arzu ederseniz, iyice yikanip dilimlenmis 2 adet mantari
da ilave ettikten sonra servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız