Pages

Subscribe:

14 Ekim 2012 Pazar

Yumurtalı Çiğ Köfte


Urfa yöresine ait bu Yumurtalı Çiğ Köfte lezzetiyle geniş bir kitleye yayılmayı başarmıştır. Bulgurlu, bol baharatlı, limonlu,sarımsaklı ve yumurtalı damak tadınıza hitap edecek farklı bir lezzet. Misafirlerinize tereddütsüz sunabileceğiniz bu köfteyi çok seveceksiniz.
Yumurtalı Çiğ Köfte
Malzemeler
•    2 su bardağı ince bulgur
•    5 yumurta
•    6 adet taze soğan
•    1 diş sarımsak
•    ½ demet maydanoz
•    2 yemek kaşığı biber salçası
•    100 gr tereyağı
•    1 limonun suyu
•    Kimyon
•    Kırmızı pul biber
•    Tuz
•    Karabiber

Yapılışı
1.    Yumurtalı çiğ köfte için öncelikle bulgur, tuz, karabiber, kimyon, pul biber, salça ve rendelenmiş sarımsağı geniş bir kasede birleştirin.
2.    Oluşan karışıma ara ara su ekleyerek bulgur yumuşayıncaya kadar yoğurun.
3.    Yumurtaları başka geniş bir kaseye kırarak çırpın.
4.    Tereyağını eritip yumurtalara ekleyerek yumurtaları pişirin ve pişen yumurtaları ılımaya bırakın.
5.    Maydanozu ince ince doğrayın.
6.    Taze soğanların kabuklarını temizleyerek ince ince doğrayın.
7.    Limon suyunu yeşilliklere ekleyerek karıştırın.
8.    Yumurtaları yağı ile beraber ekleyerek yoğurun.
9.    Elinizi ıslatıp köfteden küçük parçalar alarak istediğiniz şekli verip servis tabağına dizerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Dilerseniz marul eşliğinde servise sunabilirsiniz.

Lokma Tatlısı


Geleneksel Türk mutfağına ait bu lezzet un, maya, tuz ve şekerle hazırlanan hamurun kızartılması ve şerbetle tatlandırılmasıyla yapılan bir tatlıdır. Ortası delikli ve küre şeklinde olmak üzere iki şekilde yapılır. Asıl kaynağı Osmanlı sarayına dayanmakla birlikte, günümüzde İzmir mutfağının da vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. Bu yüzden İzmir Lokması olarakta anılan bu tatlıyı İzmir de her köşe başında, ücretsiz olarak dağıtılırken görebilir, tadına bakabilirsiniz.
Lokma Tatlısı
 Malzemeler
•    3 su bardağı un
•    50 gr maya
•    60 gr tereyağı
•    ½ tatlı kaşığı tuz
•    3 su bardağı su
•    1 çorba kaşığı pudra şeker
Şurubu İçin
•    1 kg toz şeker
•    4.5 su bardağı su
•    ¼ adet limonun suyu
Kızartmak İçin
•    Ayçiçeği  yağı
Yapılışı
1.   Şurubu için şeker, su ve limon suyunu tencerede kaynatın ve soğumaya bırakın.
2.   Unu eleyip ortasını açın mayayı, tuzu ve toz şekeri koyup karıştırın.
3.   Suyun 1 su bardağını ılıştırıp unun ortasına dökün ve bulamaç haline getirin.
4.   Üzerini un ile kapatın.
5.   Unun üzeri çatlayıp üre oluncaya kadar bekletin.
6.   Tereyağını eritin ve geri kalan su ile unun üzerine yavaş yavaş dökerek hamuru iyice yoğurun.
7.   En az 1 saat sıcak bir ortamda mayalandırın.
8.   Mayalanmış hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar kopararak avucunuzun içinde yuvarlak şekil verin.
9.   Yağladığınız tatlı kaşığı ile alıp, kızgın yağda altın sarısı rengini alıncaya kadar pişirip soğuk şerbete atın.
10. Şurubunu çekince servis tabağına koyup servis edin.
Afiyet olsun.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız