Pages

Subscribe:

23 Ocak 2013 Çarşamba

Paçanga Böreği Tarifi

Paçanga Böreği
      MALZEMELER
  • 4 adet yufka
  • 150 gr. pastırma
  • 16 dilim kaşar peyniri (her börek için için 1 adet)
  • 3-4 adet domates
  • 3 adet sivri biber
  • 1,5 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Susam
YAPILIŞI
Domatesin kabuklarını soyarak küp küp doğrayın. Biberleri de doğrayıp 2 kaşık yağda domatesler suyunu çekene biberle birlikte soteleyin.. Pastırmaların çemenlerini ayırın.Yufkaları üst üste koyarak 4 eşit parçaya bölün. Toplamda 16 parça olacak. Su ve sıvıyağı geniş bir kasade çırpın. Daha sonra yufkayı tezgaha serin. Su ve yağ karışımından yufakanın üzerine sürün. Yufkanın geniş tarafına 1 dilim pastırma, bir dilim kaşar peyniri ve pişirdiğiniz domatesli sostan bir miktar koyarak yufkanın iki ucunu içe kapatıp sarın. (sigara böreği gibi sarın ) Börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ya da çörek otu serperek önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin. Daha sonra domates, salatık vb. salata malzemeleriyle servis tabağına koyun. Afiyet olsun.

Lazanya Böreği Tarifi

Lazanya Böreği
MALZEMELER
Bir kutu düz lazanya (dikdörtgen)
2-3 yemek kaşığı tereyağı
300 gr kıyma
2 adet soğan
1 adet defne yaprağı
Bir tutam kekik, nane, karabiber
Yeteri kadar tuz
2 yemek kaşığı salça
1 adet yumurta sarısı
YAPILIŞI
Soğanları yemeklik doğrayın. Kıyma ile beraber kavurun, 1 yemek kaşığı yağ, salça, nane, karabiber, kekik ilave edip bir iki defa karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Bu arada lazanyaları haşlayıp yağlayın. İçine kıymalı iç koyarak başlarını koparıp rulo şeklinde serin. Fırın tepsisine yerleştirin. Haşlama suyundan 1 su bardağı su  koyarak tepsinin ağzını alüminyum folyo ile kapatın. Orta ısılı öneceden sıtılmış fırında börekler yarı suyunu çekene kadar bekletip, fırından çıkarıp böreklere yumurta sarısı sürün. Tekrar fırına koyun. Kızaran börekleri çıkarıp sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

13 Ocak 2013 Pazar

Saç Böreği Tarifi

Saç Böreği
MALZEMELER
1 Su bardağı Ilık Su
1 Çay kaşığı Kuru Maya
3-3,5 Su bardağı Un
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
içi için;
 2 Adet Haşlanmış Patates,Tuz
 1 Adet Soğan, Karabiber
 150 Gr Lor Peyniri
YAPILIŞI
Unu yoğurma  kabının içine alıp içine kuru mayayı, yoğurdu, zeytinyağını ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur yapın.Sonra hamuru 15 dakika kadar dinlendirin. Diğer tarafta haşlanmış patatesleri ezip içine peyniri, rendelenmiş soğanı ve istediğiniz baharatları ekleyip hazırlayın. Dinlenmiş hamuru  servis tabağı büyüklüğünde açın. Hamurun bir kenarına iç malzemeden yayın. Diğer tarafını üzerine kapatıp kenarlarını bastırın. Yağsız tavada iki yüzünü de pişirip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

4 Ocak 2013 Cuma

Kıymalı, Sosisli Börek Tarifi

Kıymalı Sosisli Börek
MALZEMELER
1 adet yumurta
2 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı mısırözü yağı
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz, 5 su bardağı un
İçine: Kıyma veya sosis
Üzerine: 1adet yumurta sarısı, susam
YAPILIŞI
1 yumurta, 2 su bardağı yoğurt, 1,5 su bardağı mısırözü yağı, 1 paket kabartma tozu, 1 tutam tuz karıştırılır, üzerine 5 su bardağı un azar azar ilave edilerek sıvı bir hamur hazırlanır. Hamurdan küçük parçalar elde açılır, içine arzuya göre kıyma veya sosis konulup kapatılır. Hazırlanan börekler tepsiye dizilir, üzerlerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilir, fırında pişirilir.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız