Pages

Subscribe:

16 Ağustos 2012 Perşembe

Mısır Ekmeği Tarifi


MALZEMELER
1 bardak beyaz un
2 bardak mısır unu
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
1 çorba kaşığı yoğurt, tepeleme
1 fincan süt
1 fincan sıvıyağ
1 silme tatlı kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu
1 bardak su (yarısı kaynar, yarısı oda sıcaklığında)

YAPILIŞI
1.  Yarım bardak kaynar su ile yarım bardak oda sıcaklığında suyu karıştırın.
2. Unları, tuzu, şekeri, kabartma tozunu ve karbonatı geniş bir kaba alıp tahta kaşıkla karıştırın. Ortasını havuz gibi açıp yoğurdu, sütü, sıvıyağı ve suyu ilave edin. Kaşıkla karıştırarak kek hamuru kıvamında bir hamur elde edin. Karışım hafif topaklı olacaktır.
3. Hamuru iyice yağlanmış 22cm çapında kalıba veya küçük kare bir tepsiye dökün. Kalıbı hafifçe sallayarak karışımın düzgün şekilde yerleşmesini sağlayın.
4. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika üstü iyice kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız